Масова фишинг атака,  в която се злоупотребява с името на

...
Масова фишинг атака,  в която се злоупотребява с името на
Коментари Харесай

Credissimo предупреди: Фишинг атака злоупотребява с името ни

Масова фишинг офанзива,  в която се злоупотребява с името на кредитиращата компания Credissimo е засечена през днешния ден, предизвести в изказване до медиите самата компания.

Става въпрос за всеобщо разпространяване на електронно писмо (СПАМ/вирус) от трето лице, евентуално намиращо се отвън територията на България, разясняват от компанията.

Измамните мейли подвеждат получателите със заглавие " Покана за заплащане на просрочено задължение/за непринудено осъществяване. " Във подправеното писмо, показано от името на Credissimo се показва, че клиентът има просрочени отговорности, като се изисква в къс период да бъде платена „ дължима “ сума. Имейлът е подвеждащ и има за цел да конфигурира вирус, по тази причина не отваряйте писмото и атачмънтите, а ги изтрийте неотложно, предизвестяват от кредитната компания.

Ръководството на Credissimo незабавно е подало сигнали за фишинг офанзивата до Министерство на вътрешните работи, Комисия за отбрана на потребителите и Комисия за отбрана на персоналните данни.

След направена незабавна инспекция, службата за Борба с компютърни закононарушения е открила, че не е е осъществена хакерска офанзива към компания Кредисимо и тяхната база данни и " компанията не стои зад разпращането на тези известията. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР